Sve je gotovo! Džekin Fenerbahče doveo legendarnog Italijana za šampionsku borbu

.
Legendarni italijanski defanzivac Leonardo Bonucci novi je nogometaš Fenerbahčea, potvrdio je Fabrizio Romano svojim čuvenim riječima "Here we go".

Bonucci (36) završio je šestomjesečnu epizodu u Union Berlinu i odlučio pojačati Fenerbahče potpisavši ugovor na kratkotrajnoj bazi, odnosno kako bi pokušao pomoći istanbulskoj ekipi u borbi za titulu do kraja sezone.

Iskusni stoper je postigao ugovor koji se zasniva na raskidu saradnje s Union Berlinom, pošto je s Nijemcima trebao odraditi ugovor do ljeta. Međutim, potpisan je sporazumni raskid i dogovorio je saradnju s Fenerbahčeom.

Bonucci sutra stiže u Istanbul kako bi bio predstavljen u ekipi našeg Edina Džeke koja vodi žestoku borbu s Galatasarayem za titulu turskog prvaka. Potpisat će ugovor samo do kraja godine.

Dolazak trofejnog stopera izazvao je oduševljenje kod navijača Fenerbahčea, bez obzira što je u poznim igračkim godinama. Bonucci će donijeti veliko iskustvo.

Slavni Italijan je odigrao 121 utakmicu u dresu reprezentacije i vjerovatno je najzaslužniji što je Italija aktuelni prvak Evrope. S Juventusom je osvojio nevjerovatnih devet titula Serije A.

 

Foto: Twitter/Fabrizio Romano