Golman Asmir Begović: Sve nam je krenulo niz brdo sa Prosinečkim

.

Golman Bournemoutha Asmir Begović izjavio je da se pad nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine vezuje za dolazak Roberta Prosinečkog na izborničku klupu, pišu Sportske.ba.

Begović je prošle sezone odlično branio u svom klubu te je uvršten u najbolju momčad Championshipa, a ranije je čuvao mreže Chelseaja, Milana, Stoke Cityja i Portsmoutha.

Od listopada 2018. godine samo dva puta branio za BiH

Za reprezentaciju BiH je posljednji put branio u rujnu prošle godine u domaćem porazu od Poljske u Ligi nacija, a prije toga branio je u remiju protiv Turske u prijateljskoj utakmici odigranoj u listopadu 2018. godine.

Mjesto u državnoj momčadi izgubio je u eri Roberta Prosinečkog, koji je na mjestu izbornika BiH radio od siječnja 2018. do kraja studenog 2019. godine. Prosinečki je dobro počeo svoj mandat, u jednom trenutku imao je niz od devet utakmica bez poraza, a stigao je i izboriti A Ligu nacija nakon što je u B Ligi nacija bio prvi u skupini ispred Austrije i Sjeverne Irske. No zbog loših rezultata u kvalifikacijama za Euro 2020., gdje je gubio od Armenije i Finske, dobio je otkaz.

.