Sve povezano sa odlaskom iz Rima? Edin Džeko ugostio saigrače OSVANULE FOTOGRAFIJE

.
Nakon jučerašnjeg treninga igrači rimskog tima su se zaputili prema kući bh. napadača koji je organizovao ručak za kompletnu ekipu.

Džeko je postavio stolove u dvorištu pored bazena. Bilo je to opušteno poslijepodne za kompletnu ekipu, a italijanski mediji smatraju da je ovo znak da Džeko odlazi iz kluba.

 

Ipak, sa druge strane mnogi vjeruju da je bh. napadač samo odlučio da pokaže vjernost klubu i da je ovo znak spremnosti u ostanak.

 

Navodno, rukovodstvo rimskog tima spremno je da se rastane sa iskusnim bh. napadačem, ali još uvijek postoji opcija da on do kraja odradi godinu ugovora koja mu je preostala, a možda i da ostane sezonu duže.

Novi trener Rome Jose Mourinho veoma cijeni Edina. Rado bi ga ostavio u svom timu, no plata od 7.5 miliona eura za narednu sezonu je ogroman problem.

 

Džekin agent Alessandro Lucci, naredne sedmice će obaviti razgovore sa sportskim direktorom Rome Tiagom Pintom. Jedina tema je Edinova budućnost u klubu i više informacija o svemu će se znati tokom naredne sedmice.

 

Iako je ostao bez kapitenske trake, koju mu je oduzeo odlazeći trener Paulo Fonseca, Džeko je i dalje veliki lider u ekipi. U Romi to dobro znaju i zbog toga neće biti nikakvo čudo ako bh. napadač do kraja odradi ugovor na Olimpicu.

 

Corriere dello Sport navodi kako je agent Alessandro Lucci dobio brojne ponude za usluge 35-godišnjeg reprezentativca BiH i on neće imati nikakvih problema da pronađe novi klub u slučaju odlaska.

Ovaj list ističe da su na stolu ponude iz velikih liga, pa čak i da ga želi i katalonski velikan Barcelona, no porodica Džeko bi najradije ostala u Rimu.

 

Navodno će Roma na sastanku Džeki ponuditi opciju u kojoj bi aktuelnu platu od 7.5 miliona eura podijelio na dvije sezone, a to znači da bi sjajni bh. fudbaler u Rimu na kraju ostao do 2023. godine, odnosno godinu dana duže nego što je to plan po aktuelnom ugovoru.

 

Ta opcija je svakako privlačna za sve strane. Roma bi u klubu zadržala lidera, Mourinho bi mogao računati na njega, a i porodica bh. dijamanta bi sasvim sigurno bila jako sretna da on ostane u klubu.

 

Džeko je u Romi od 2015. godine. U dresu Vučice odigrao je ukupno 256 utakmica i postigao je 118 golova.

 

Ove sezone njegov učinak je nešto slabiji, pa je u 37 odigranih utakmica zabio 13 golova i upisao je četiri asistencije.