Svi putevi vode ka Dolini ćupova

asf
Na Grbavici se igra sarajevski derbi

Po 145. put koplja će ukrstiti dva najveća bh. kluba, Željezničar i Sarajevo. 

Drugi ovosezonski derbi te ukupno 125. ligaški igra se na stadionu Grbavica od 17 sati uz prema svemu sudeći dobro ispunjenje tribine populane Doline ćupova.

Favorita u ovakvim duelima nikad nema, tako je i sada. Iako Bordo tim ulazi u susret s boljom formom, Plavi predvođeni Edisom Mulalićem će sigurno imati šta za reći.

Velikom borbom, zalaganjem i motivacijom Mulalić je dobio oba derbija u svom prvom mandatu na klupi Plavih, a vjerovatno će i sada koristiti iste adute da dođe do trijumfa.

"Pokušat ćemo da izađemo sutra sa nekim planom, a oni će imati plan. Uvijek govorim igračima da ne smijemo biti kukavice. Svako od nas mora uzeti odgovornost, počevši od mene. U Mostaru smo pokazali da nismo bili kukavice i to je poenta svega. Igrači moraju promijeniti način razmišljanja, bez respekta prema protivniku", kazao je Mulalić u najavi utakmice.

Glavna briga perspektivnog trenera će biti kojeg U21 igrača uvrstiti u startnu postavu pošto je Hamza Gasal povrijeđen, a Sedad Subašić suspendovan.

S druge strane, debitant Aleksandar Vasoski nema previše problema oko igračkog kadra. Upitan je bio jedino nastup veznjaka Adnana Šećerovića.

Trener iz Makedonije je stratao s dvije sigurne pobjede, ali sigurno je da ga na Grbavici očekuje najveći izazov do sada.

"Tu favorita nema. Mogu navijačima obećati da će momci dati sve od sebe.Gledao sam par zadnjih derbija. Moramo biti skoncentrisani na fudbal, te biti na nivou 90 minuta. Da li će to biti dovoljno za pobjedu, ne znam. To ćemo vidjeti", poručio je Vasoski.

Proteklih sedmica navijači Željezničara su vodili kampanju da se napuni Grbavica, pa je za očekivti da se armija pristalica Plavih odazove pozivu. Za navijače Sarajeva je rezervisano 1500 ulaznica i oni će svoja mjesta zauzeti u gostujućem sektoru.

Do sada je Željezničar slavio u 45 utakmica, dok Sarajevo ima pobjedu manje. Viđeno je 55 remija, a gol-razlika je 176:174 u korist Plavih. Prvi ovosezonski duel Bordo tim je dobio sa sigiurnih 2:0.