Svi se čude, ali zbog Messija odbio da igra za Argentinu: "Više volim protiv njega nego s njim"

.
Jedan od najboljih napadača današnjice

 

Iako je rođen u Buenos Airesu, sjajni fudbaler odabrao je da igra za Meksiko, a ne za Argentinu. Podigao je dosta prašine kada je objasnio i zašto.

Santiago Gimenez je rođen u Buenos Airesu, ali je odrastao u Meksiku, zbog čega ima dvostruko državljanstvo. On je za Meksiko odgirao već 24 utakmice u kojima je postigao četiri gola.

“Volim Messija, mislim da je on najbolji igrač u historiji, ali nisam namjeravao donijeti odluku za Messija, htio sam je donijeti srcem.

Donio sam pravu odluku. Porodica me je natjerala da sumnjam da ću ga tražiti u Argentini, ali moje srce nije bilo tamo i danas sam sretan zbog donesene odluke i onoga što mogu postići s meksičkom reprezentacijom", poručio je Gimenez pa je dodao:

Ne krije da bi želio igrati za Real Madrid

Ne lažem, volim Messija, on je životinja, najbolji je u historiji, ali više volim igrati protiv njega nego s njim” rekao je Gimenez, a prenosi Mundo Deportivo.

Gimenez je napadač Feyenoorda i oduševljava nastupima za tim iz Rotterdama. Do sada je na 67 utakmica postigao 43 gola i upisao osam asistencija.

Neposredno prije početka utakmice između Feyenoorda i Atletico Madrida, koja je završila rezultatom 2:3 u 2. kolu grupne faze Lige prvaka, Santiago Gimenez je priznao da bi bio presretan da sljedećih godina stigne u Real Madrid.“Bio bih oduševljen igrati za Real Madrid, naravno. Radi se o izuzetno velikom klubu. To bi bilo apsolutno fantastično!”, rekao je tada meksički napadač, a citirao ga je italijanski novinar Fabrizio Romano.

S obzirom na to da ima tek 22 godine, nema nikakve sumnje da ga očekuje jako uspješna fudbalska karijera. Do sada se nekoliko klubova raspitivalo za nesuđenog reprezentativca Argentine, a najviše je interes pokazao londonski Arsenal.

Možda bi ovakav napadač dobro došao Argentini za budućnost, sada kada je Messi pri kraju karijere, ali imaju i Gaučosi zaista veliki broj vrhunskih igrača koji igraju u najrenomiranijim klubovima u Evropi.