Svi su tu, samo njega nema: Bayern Kahnu pred meč sezone priredio ozbiljno poniženje!

.
Sve je gotovo!

 

Njemački Bild donio je novu bombu iz Bayerna i to tokom utakmica protiv Koelna i tiče se direktora i klupske legende Olivera Kahna.

Na startu utakmice kamere su u jednom trenutku prikazale čelnike Bayerna u loži stadiona RheinEnergie, a među njima nije bilo Olivera Khana

Sportski direktor Hasan Salihamidžić, predsjednik Herbert Hainer i šef finansija Christian Dreese su sjedili jedan pored drugog, dok je Kahn nedstajao.

Bild tvrdi da je uoči utakmice Kahnu saopšteno da više neće biti direktor kluba zbog čega i nije doputovao sa Bayernovom ekipom u Koeln.

Iz Bayerna su pokušali sve opravdati informacijom da Kahn prehlađen, međutim sve upućuje na to da je bivši i da će Bavarci tražiti novog direktora.

Sastanak koji bi mogao donijeti korijenite promjene u Bayernu bit će održan 30. maja, a upravo se Dresse, dosadašnji šef finansija, spominje kao naredni direktor.

Kahn se suočio sa žestokim optužbama proteklih mjeseci, posebno je to bio slučaj nakon otkazala Julianu Nagelsmannu te dovođenjem Thomasa Tuchela na klupu.

Kritike su se nastavile elminisanjem u Ligi prvaka od Manchester Cityja te je jasno da će legendarni golman kroz nekoliko dana i zvanično postati bivši direktor Bayerna.

Kako sada stvari stoje Salihamidžić će preživjeti na poziciji sportskog direktora te će i u budućnosti biti ključni čovjek za transfere u najtrofejnijem njemačkom klubu.

Što se tiče Kahna, odavno se špekuliše da već ima dogovoren novi posao pošto ga čeka jedna od rukovodećih pozicija u FS Njemačke (DFB).

Kahn je direktor postao Bayerna prije dvije godine kada je naslijdio Karl Hainz Rumeniggea, ali se nije dugo zadržao na toj poziciji.