Svi traže odlazak Erika ten Haga, čelnici Manchester Uniteda ekspresno donijeli odluku!

,
Nizozemcu ne ide na Old Traffordu

 

Nizozemski stručnjak Erik ten Hag nalazi se na velikom udaru kritika nakon što je Manchester United sinoć neočekivano poražen na svom terenu od Galatasarayja, a navijači traže njegov otkaz. Čelnici Uniteda održali su jutros sastanak i ekspresno donijeli odluku oko Ten Hagovog statusa.

Crveni đavoli su veoma loše otvorili sezonu u prvenstvu, ali i Ligi prvaka u kojoj su sinoć na Old Traffordu doživjeli poraz od Galatasarayja sa 3:2.

Čini se da je taj poraz bio kap koja je prelila čašu što se tiče strpljenja navijača engleskog velikana koji su žestoko kritikovali Ten Haga, a većina njih čak traži da nizozemski stručnjak dobije otkaz.

Ten Hag je na ljeto prošle godine stigao kao čovjek koji bi trebao preporoditi Manchester United i vratiti ovaj klub u sami vrh, ali situacija se nije uopšte promijenila.

Iako je imao podršku navijača sve ovo vrijeme jasno je da lagano i to gubi. Sve su češći komentari na društvenim mrežama da Ten Hag treba dobiti otkaz, a posebno je ogorčenje kod navijača veliko nakon sinoćnjeg poraza.

Međutim, engleski mediji pišu da su čelnici Manchester Uniteda još jutros održali sastanak nakon poraza i zahtjeva da Ten Hagu bude uručen otkaz.

Oni su razgovarali o trenutnoj situaciji u klubu, a sastanak uopšte nije dugo trajao. Ekspresno su donijeli odluku, a ista glasi da od otkaza Ten Hagu neće biti ništa i da on još uvijek ima potpuno povjerenje čelnika kluba.

U klubu smatraju da je Ten Hag idealno rješenje u procesu povratka kluba u vrh evropskog fudbala i da mu neće dati otkaz. Također, smatraju da će se prave prosudbe njegovog rada moći donijeti kada bude imao na raspolaganju sve igrače.

To se nije desilo otkako je Ten Hag trener, a jednom trenutku je čak 12 igrača Uniteda bilo povrijeđeno. Bilo kako bilo Ten Hag ima još uvijek povjerenje čelnika kluba, no pitanje je hoće li se to nastaviti ukoliko se ne poprave očajni rezultati Crvenih đavola.

Što se tiče Premiershipa ovaj klub je nakon sedam odigranih kola tek deseti na tabeli sa devet bodova i već sada ima devet bodova manje od lidera Manchester Cityja.