Svi u FK Sarajevo negativni na koronavirus, otputovali u Banju Luku uz posebne mjere

Bus
Testiranje je obavljeno preventivno, u cilju zaštite igrača i stručnog osoblja. Rezultati su pokazali da su svi igrači i stručni štab negativni na prisustvo koronavirusa

 

U dogovoru sa epidemiološkom službom i Kriznim štabom Kantona Sarajevo uoči utakmice 1/8 finala Kupa BiH igrači i stručni štab FK Sarajevo danas su prije polaska u Banja Luku obavili PCR testiranje, objavljeno je na zvaničnoj stranici šampiona BiH.

Testiranje je obavljeno preventivno, u cilju zaštite igrača i stručnog osoblja. Rezultati su pokazali da su svi igrači i stručni štab negativni na prisustvo koronavirusa.

U Banja Luku su uz odobrenje nadležnog epidemiologa Kriznog štaba Kantona Sarajevo otputovali sljedeći igrači:

Džafić, Dizdarević, Dupovac, Miličević, Šerbečić, Adukor, Oremuš, Hodžić, Pidro, Islamović, Salčin,Sušić, Pejović, Đokanović, Rahmanović, Mustedanagić, Fanimo, Hebibović, Tatar, Velkoski, Handžić i Ahmetović.

Stručni štab u Banja Luku putuje automobilima, a igrači sa dva autobusa. U hotelu će svi biti smješteni u jednokrevetnim sobama poštujući sve epidemiološke mjere.

Medicinski tim Fudbalskog kluba Sarajevo zakazao je još jedno testiranje za kraj sedmice uoči utakmice 12. kola m:tel Premijer lige BiH.

Utakmica 1/8 finala Kupa protiv Krupe na rasporedu je sutra 21. oktobra sa početkom u 15 sati.

Izvor: