Svi uživaju u skijanju osim Edina Džeke: Poznato zbog čega Dijamant "ne smije" na skije

.
Najbolji bh. fudbaler Edin Džeko sa svojom porodicom nalazi se na zasluženom odmoru nakon završetka prvog dijela sezone, ali će se na teren vratiti već početkom januara.

Džeko je ljetos stigao u Inter iz Rome i mnogi su bili skeptični oko toga da li će moći da zamijeni Romelua Lukakua, ali je iskusni bh. napadač pokazao da je i dalje u vrhunskoj formi.

 

Dijamant iza sebe ima odličnu polusezonu nakon koje su igrači Intera dobili zasluženi odmor za novogodišnje praznike.

Džeko je sa svojom porodicom i prijateljima odlučio da odmor provede italijanskom Ortiseiju gdje uveliko traje zimska sezona, te je savršeno mjesto za sve one koji vole zimske sportove.

 

Edinova supruga Amra svakodnevno objavljuje fotografije sa skijališta i pokazuje koliko uživa da skija, a društvo joj prave i njihova djeca Una i Dani koji su također odlični u skijanju.

 

Pored njihove porodice na odmoru s njima su i bliži prijatelji koji također uživaju u ovom prelijepom italijanskom gradiću. Fotografije sa skijališta od njih viđamo svaki dan, ali interesantno je da na njima nema Džeke.

 

Džeko se na fotografijama pojavljuje u "casual" stilu i ne možemo ga vidjeti na skijama, a za to postoji itekako dobar razlog.

 

Naime, Dijamantu je zabranjeno skijanje sve dok aktivno igra fudbal jer klubovi u svojim ugovorima stave klauzule da igrači ne smiju da se bave stvarima zbog kojih mogu zadobiti neke povrede.

 

Pored nekih ekstremnih sportova i hobija na toj listi je i skijanje, te je jasno zbog čega Džeku ne možemo vidjeti na skijama barem dok još aktivno igra fudbal.