Svijet boksa je u nevjerici zbog borbe koju je zakazao Tyson Fury

.
Tyson Fury preskočit će obaveznu odbranu titule prvaka svijeta teške kategorije i umjesto toga 28. oktobra u Saudijskoj Arabiji će se boriti protiv nekadašnjeg UFC prvaka Francisa Ngannoua.

 

Tyson Fury i Francis Ngannou uspješno su okončali pregovore o međusobnoj borbi. WBC prvak svijeta teške kategorije i nekadašnji UFC šampion borit će se 28. oktobra u Saudijskoj Arabiji.

Fury i Ngannou dugo su pregovarali o borbi. Kralj Cigana je odbijao sve druge ponude među kojima je i meč za apsolutnog prvaka svijeta protiv čudesnog Ukrajinca Oleksandera Usyka.

Iz WBC-a još nisu potvrdili hoće li ovaj meč biti za pojas kojeg drži Fury. U to je teško povjerovati, ali otkako je na čelu organizacije Mauricio Sulaiman, apsolutno je sve moguće.

Pravila borbe i broj rundi još uvijek nije poznat, no vjeruje se da će biti striktna bokserska pravila s 10 ili 12 rundi.

Francisu Ngannou će borba protiv Furyja biti prva u bokserskoj karijeri. On je i tražio velike duele kako bi uzeo veliku lovu i čini se da će to i dobiti.

Predator je u MMA karijeri odradio 20 borbi i ima učinak od 17 pobjeda i tri poraza. Važi za jednog od najvećih nokautera MMA sporta ikad i 12 borbi je dobio nokautom.

Ipak, bez obzira na to što se radi o strašnom udaraču u MMA svijetu, protiv Tysona Furyja će definitivno biti ogroman autsajder jer svijet boksa je poprilično drugačiji.

Tyson Fury u posljednje vrijeme gubi sve više fanova. Dosta je onih koji smatraju da bježi od ozbiljnih protivnika jer je učinio sve da se borba s Usykom ne dogodi.

WBC prvak svijeta je u profesionalnoj karijeri na omjeru od 33 pobjede i jednog neriješenog meča. Bez poraza će vjerovatno ostati i nakon borbe zakazane za 28. oktobar, a dosta je onih koji traže da mu se oduzme pojas zbog neaktivnosti i odbijanja borbi.

Fury konstantno traži ogromne cifre da bi se borio s koliko-toliko ozbiljnim borcima. Ngannou jeste ozbiljan, ali u MMA sportu i teško je vjerovati da u bokserskom debiju Kamerunac može napraviti previše protiv čovjeka koji je čitav život u ovom sportu.