Svjedočimo li krađi stoljeća: Barcelona započela "Operaciju Donatelo"

ć

Francuska superzvijezda Kilijan Mbape (Kylian Mbappe) već nekoliko transfer rokova se spominje kao glavna meta madridskog Reala. Njegov trenutni klub PSG je to uspješno sprečavao, a ako je vjerovati katalonskom "Mundo Deportivu", sada slijedi veleobrt u slučaju njegovog odlaska.

Poznati sportski list navodi da je "Kraljevski klub", iako se vjerovalo da je njegov  transfer u Real samo formalnost,  odustao od dovođenja francuskog fudbalera u svoje redove, kako bi, ma koliko nevjerovatno zvučalo, prepustio Mbapea Barceloni.

Na prvu zvuči suludo, ali Katalonci tvrde da imaju dobar razlog za to.

Oni pišu da su predsjednici dvaju španskih velikana, Barcelone i madridskog Reala, Žoan Laporta (Joan) i Florentino Perez prije nekoliko sedmica održali tajni sastanak u kafiću koji drži vlasnik Reala.

Tamo su se dogovorili da se Real povuče iz lova na Mbapea, a da će Katalonci podržati inicijativu Madriđana za osnivanje Superlige.  

Navodno bi cijeli posao trebao biti težak milijardu eura, a njegov kodni naziv je "Operacija Donatelo", zbog sličnosti Mbapea ovoj Nindža Kornjači.