Svjetski prvak više nije milioner, namjerno je potrošio novac kako bi spasio karijeru

c

Aktuelni svjetski prvaka u snookeru Luca Brecel kaže da je potrošio većinu svog novca i da više nije milioner, a sve je to uradio kako bi se ponovo motivisao.

Belgijski as, koji je šokirao Marka Selbyja u Crucible tetaru u maju i osvojio svoju prvu titulu svjetskog prvaka, kaže da je izgubio veliki dio svoje motivacije nakon što je stigao na vrh i odlučio je da učini nešto drastično kako bi spasio karijeru.

Namjerno je ispraznio svoj bankovni račun kupovinom Ferrarija, Range Rovera i Porschea u pokušaju da ponovo "zapali vatru" u sebi.

"Kupio sam još dva automobila ove sedmice, tako da sam od milionera postao nemilioner", otkrio je 28-godišnjak, dodavši:
"Bila je to svjesna odluka da kupim automobile i možda ponovo osjetim taj pritisak, da ponovo stvorim osjećaj koji sam imao tek kada sam započeo svoju karijeru", priznao je Brecel.

Forma belgijskog snookeraša nakon svjetske titule drastično je pala i ove sezone je neprepoznatljiv, ali Brecel insistira da ima dovoljno vremena da se vrati u formu.

U međuvremenu, Brecel je trijumfalno krenuo na UK Championshipu ove sedmice pobjedom od 6:4 u prvom kolu nad Yuan Sijunom.