Takmičari BiH osvojili 30 zlatnih medalja na Evropskom kupu na Ilidži

kickboxing
Takmičari Bosne i Hercegovine u kickboxingu osvojili su 30 zlatnih medalja na Evropskom kupu, održanom prošlog vikenda na Ilidži.

 

Na ovom sportskom događaju, koji je uvršten i u zvanični kalendar Svjetske kickboxing asocijacije, koja broji više od 120 članica na svih pet kontinenata (WAKO), učestvovala su čak 962 borca iz 16 zemalja.

Najuspješnija je bila Hrvatska sa osvojene 34 zlatne medalje, dok su predstavnici BiH bili drugi u ukupnom poretku. Uz 30 zlatnih medalja bh. borci osvojili su po 53 srebrena i bronzana odličja. Na trećem mjestu je Bugarska sa 29 zlatnih medalja.

Na Evropskom kupu učestvovale su još reprezentacije Mađarske, Srbije, Austrije, Crne Gore, Slovenije, Sjeverne Makedonije, Moldavije, Slovačke...

Kickboxing Savez BiH i Kickboxing akademija Ilidža dobili su veliki broj pohvala za organizaciju Evropskog kupa u kickboxingu, saopćili su organizatori.

- Ovo takmičenje bilo je izuzetno zahtjevno, ali na kraju sav uloženi trud se isplatio. Pohvale predsjednika Evropske kickboxing Federacije Istvana Kiralyja iz Mađarske i tehničkog direktora Svjetske kickboxing Federacije Romea Deša nakon takmičenja imaju posebnu težinu. Čestitali su nam i predstavnici svih 16 reprezentacija koje su učestvovale. Postoji mogućnost da nakon organizacije takmičenja na vrhunskom nivou i naredne godine dobijemo organizaciju Evropskog kupa u kickboxingu.

Na kraju želimo čestitati svim našim reprezentativcima, a kada imamo borce kao što su Nuh Hebibović, Viktor Milić, Kanita Muminović, Albert Ugrinčić i Vedad Ćutuk, ne moramo brinuti za budućnost - kazao je Nermin Bašović iz Kickboxing akademije Ilidža.