Tako se to radi: Mbappe nakon poraza od Španije stao pred kamere i rekao surovu istinu

.
Priznao sve greške

 

Iako su sinoć prvi stigli do prednosti od 1:0, Francuska je na kraju poražena od Španije sa 2:1, te je na taj način eliminisana sa ovogodišnjeg Evropskog prvenstva.

Prvu priliku na utakmici imali su Španci. Lamine Yamal ne sjajno centrirao, a Fabian Ruiz je ostao sam na nekoliko metara od gola. Ipak, šutirao je malo preko gola i propala je sjajna šansa za Špance.

Četiri minute kasnije stigla je kazna za to. Lopta na lijevoj strani dolazi do Mbappea koji centrira, a lakši dio posla u ovom napadu ostao je Randalu Kolo Muaniju koji pogađa za 1:0.

Do poravnanja reprezentacija Španije dolazi u 21. minuti. Lamine Yamal dobio je loptu na nekih 25 metara od gola Francuske i postigao je spektakularan pogodak.

Nisu se Francuzi uspjeli "sabrati", a već je na semaforu bilo 2:1 za Španiju. Igrala se 25. minuta kada je Olmo sve sjajno uradio i na kraju je smjesto loptu iza leđa Maignana.

Rezultat se do kraja susreta nije mijenjao, a treba biti iskren i priznati da Francuzi nisu uradili mnogo kako bi eventualno ugrozili gol Unaia Simona.

Nakon utakmice i eliminacije sa Eura pred kamere je stao kapiten Francuske Kylian Mbappe koji je svjestaj da je podbacio na ovom turniru.

"U nogometu, ili si dobar, ili nisi. Ja nisam bio dobar. Podbacio sam na Euru. Želio sam postati prvak Evrope...

Sada idem na odmor, moram se spremiti za novo poglavlje u životu. Preda mnom je puno posla", rekao je Mbappe.

 

Osim toga Mbappe je jasno rekao da je Španija zaslužila prolaz u finale Evropskog prvenstva.

"Promašili smo šanse i zato smo ispali. Španija je igrala bolje od nas i zaslužili su prolaz u finale."

Dotakao se i prilike koju je imao da poravna na 2:2.

"Morao sam zabiti gol. Barem sam morao šutirati u okvir gola. Šutirao sam preko gola i to je surova realnost nogometa", završio je Mbappe.