Teletović, Nurkić i Musa oduševljeni izdanjem bh. košarkaša: Ponos ste države

b
Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine pobijedila je sinoć na Ilidži selekciju Bugarske sa 88:49 u susretu trećeg kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2022. godine, a izdanjem bh. igrača bili su oduševljeni Mirza Teletović, Jusuf Nurkić i Džanan Musa.

 

Predsjednik Košarkaškog saveza BiH Teletović na početku svoje objave podvukao je da su izabranici Vedrana Bosnića ponos države.

"Bravo momci, svi do jednoga! Od prve, do posljednje minute ste pokazali snagu i zajedništvo! Posebno bravo selektoru, koji stvara fantastičnu generaciju reprezentativaca! Pružite ovim momcima podršku, a u nedjelju ćemo slaviti plasman na Eurobasket! Haj'mo Bosno, haj'mo Hercegovino", napisao je Teletović.

Nurkić i Musa nisu mogli igrati za reprezentaciju zbog pravila i dogovora između NBA lige i FIBA-e, ali je košarkaš Portland Trail Blazersa tokom priprema posjetio ekipu i poželio im sreću.

"Čestitam", poručio je Nurkić nakon meča uz emotikone zastava BiH.

"Srce na terenu, ogromna borbenost i napredak. U nedjelju po Eurobasket. Ne možete, a da ne budete ponosni. Bravo ekipa", napisao je Musa.

Podsjetimo, nakon tri kola BiH i Grčka imaju po pet bodova, a Latvija i Bugarska po bod manje. Naredni meč bh. košarkaši igraju sutra kada se sastaju s Latvijom, dok Grčka igra protiv Bugarske.