Ten Hag odlučio ko će naredne sezone biti kapiten Manchester Uniteda

.
Harry Maguire prošle sezone bio je na meti žestokih kritika navijača Manchester Uniteda zbog čestig grešaka na utakmicama.

Maguire je prije nekoliko godina došao u United kao veliko pojačanje iz Leicestera, ali još uvijek ovaj defanzivac nije uspio da opravda uloženi novac.

Prošle sezone je Maguire iz utakmice u utakmicu sve više griješio zbog čega su navijači zatražili čak da ga klub što prije proda. Međutim, čini se da Erik ten Hag ne dijeli to mišljenje i jasno je da će Maguire i naredne sezone nositi dres ovog kluba.

Također, novi trener Manchester Uniteda donio je odluku ko će biti kapiten ovog tima u narednoj sezoni i sve je iznenadio.

Očekivalo se da će Maguire sigurno ostati bez kapitenske traka nakon loše prošle sezone, ali se to neće desiti. Nizozemac je ovom defanzivcu dao podršku i odlučio je da će Maguire ostati kapiten Manchester Uniteda.

Sigurno je da će za Maguirea to biti vjetar u leđa koji mu je nakon silnih kritika itekako potreban. No, na njemu će biti i pritisak da opravda povjerenje i svima pokaže da zaslužuje kapitensku traku i dres Uniteda.

Foto: Sport sport