Ten Haga ponovo pitali o Ronaldu, očito mu je dosta svega

.
Nedavno se Cristiano Ronaldo našao u centru pažnje jer nije htio da uđe u posljednjim minutama utakmice protiv Tottenhama. Dugo se o svemu pričalo i pisalo, a Erik ten Hag pokušava da stavi tačku na sve.

 

Portugalski ofanzivac odbio je da uđe u igru protiv Tottenhama u 89. minuti i ranije je napustio stadion zbog čega je dobio veliku kaznu od kluba.

Nije bio u konkurenciji za utakmicu protiv Chelseaja, a dobio je kaznu od čak milion funti što je najveća kazna u historiji fudbala za jednog fudbalera.

Uoči utakmice protiv West Ham Uniteda Erika ten Haga, trenera Manchester Uniteda, su na press konferenciji upitali je li se Ronaldo ispričao za ono što je napravio protiv Tottenhama kada je odbio ući u igru.

Holandski stručnjak je diplomatski zaobišao konkretan odgovor na to pitanje, te je jasno da pokušava da stavi tačku na ovu temu.

"Dovoljno smo razgovarali o ovoj temi. Mislim da smo dovoljno objasnili. Sretni smo što je ovdje. Cristiano je važan igrač. Zabio je u četvrtak i sretni smo zbog toga. Može biti još bolji", rekao je Ten Hag na konferenciji za novinare.

Scholesove kritike ka Ten Hagu

Ten Haga je kritikovala legenda Manchester Uniteda i stala na stranu Cristiana Ronalda. U pitanju je Paul Scholes.

"Teško je objasniti svoje osjećaje u tim trenucima. Bio je to trenutak na koji nisam ponosan i stvarno žalim zbog te geste. Suosjećam s Cristianom. Napravio je pogrešnu stvar, ali misli da bi trebao igrati svaku utakmicu, a neki fudbaleri ne mogu prihvatiti da budu izostavljeni.

Kako minute prolaze i utakmica se bliži kraju, postajete ljući i čini se da vam se um pomračuje. Ne razmišljaš više kako treba. Kad ga je Ten Hag dvije minute prije kraja zamolio da uđe, Cristiano je sigurno pomislio da se šali.

Mislim da trener mora pokazati malo razuma. To je nepoštovanje prema Cristianu. Gledaš iskusnog fudbalera i tražiš ga da uđe u dobivenu utakmicu.

Čuo sam mnoge ljude kako govore da bi Sir Alex poludio da je Ronaldo tako reagovao, ali mislim da se ne bi ponašao kao Ten Hag, pokušavajući ubaciti Cristiana na teren dvije minute prije kraja. To je trenutak kada uvodite mladića ili nekome date priliku da debituje", rekao je Scholes za BT Sport.