Teška noć za Dedića i društvo, ljepotica u Berlinu priredila šok domaćinima

.
Počelo je drugo kolo fudbalske Lige prvaka, a u terminu od 18:45 ovaj utorak na rasporedu su bili susreti u grupama C i D. Bilo je dosta zanimljivosti i najava dobre večeri širom evropskih stadiona.

 

U grupi D na Olimpijskom stadionu u Berlinu pred 75.000 gledalaca Union Berlin je dočekao portugalsku Bragu i vidjeli smo pravu fudbalsku ljepoticu.

Poveo je Union Berlin sa 1:0 u 30. minuti golom Beckera, a isti igrač u 37. minuti pogađa za 2:0. Ovome dodajmo da jenakon signalizacije iz VAR sobe u četvrtoj minuti poništen pogodak Gosensa za domaćine.

Do kraja prvog poluvremena Bragu u utakmicu vraća Nikate pogotkom u 41. minuti meča za 2:1. U nastavku Braga brzo stiže do poravnanja. Bruma u 51. minuti koristi asistenciju Horte i to je bilo 2:2.

Do kraja susreta je bilo još prilika pred oba gola, a u četvrtoj minuti sudijske nadoknade vremena Braga stiže do preokreta i trijumfa od 2:3, za pobjedu je pogodio Castro.

U grupi C neugodna i teška noć za Salzburg. Amar Dedić i društvo poraženi su na svom terenu od Real Sociedada rezultatom 2:0.

Gosti iz San Sebastiana poveli su sa 0:1 u sedmoj minuti golom Oyarzabala, a za 0:2 pogađa Mendez u 27. minuti utakmice, a niko nije mogao slutiti da će to biti i konačan rezultat ove utakmice.

Bh. reprezentativac Amar Dedić je i u ovoj utakmici bio starter i kapiten svog tima.

Liga prvaka, 2. kolo:

Grupa C:

Salzburg - Real Sociedad 0:2