Teško je sačuvati tajnu: Milan će ipak kupiti najbogatiji čovjek na svijetu, cijena sitnica

Vodeći italijanski listovi tvrde da porodica koja drži nekoliko ekskluzivnih marki, klub i grad vidi kao idealnu priliku da i na taj način bude prisutna u prijestonici mode

Italijanska javnost ponovo je od jutros preplavljena informacijama da pregovori između fonda "Eliot", koji drži AC Milan i najbogatijeg čovjeka na svijetu, Francuza Bernara Arnoa (Bernard Arnault), teku bez problema. 

Jasno, oni nisu laki, treba riješiti mnogo stvari, ali se oko cijene obje strane slažu. Milan kao brend, iako nije u najboljoj situaciji, vrijedi nešto manje od milijardu eura.

Vodeći italijanski listovi tvrde da porodica koja drži nekoliko ekskluzivnih marki, klub i grad vidi kao idealnu priliku da i na taj način bude prisutna u prijestonici mode, gdje, uz Pariz, svakako imaju najviše poslova.

Navijači su uvjereni da se posao završava do Nove godine i da je suma 975 miliona eura. Kakva bi bila politika Francuza, teško je reći, ali sigurno da čovjek čije se bogatstvo procjenjuje na skoro 90 milijardi eura, ne bi dozvolio da Milan bude na ovako niskim granama.