TEŽAK ZADATAK ZA BUŽIMLJANE: Neimari protiv Konjodora napravili veliki korak ka finalu play offa

B

Pred oko 600 gledalaca u Gradskoj dvorani u Zenici Neimari su dočekali ekipu Konjodora iz Bužima.

Domaćini dolaze do vodstva već u 4′ minutu, a strijelac je Krehmić. Odigrao mu je loptu Dedić, a Krehmiću nije bilo teško da iz neposredne blizine pogodi mrežu protivnika.

Tri minuta kasnije i sam Dedić postiže pogodak. Odlično se snašao u gužvi i izbacio svoje čuvare tako izbio sam na golmana Fajkovića i pogodio za 2:0.

U 11′ minutu Krehmić odlično prati akciju i postiže svoj drugi pogodak večeras, a ovoga puta odličnu šansu mu je stvorio Šišić, a Krehmić na drugoj stativi pogađa praznu mrežu Konjodora za velikih 3:0.

Dva minuta kasnije Sulejman Salkić je sve sam odradio, predriblao svog čuvara i šutirao iz velike udaljenosti, a lopta je ušla u samlje rašlje. Golman je nije imao previše šanse da odbrani ovaj fenomenalni šut.

Gol nade za Konjodor, tri miuta prije odlaska na pauzu postiže Emir Mulić.

Početkom drugog poluvremena do gola prvi dolaze gosti iz Bužima. Imali su igrači Konjodora kontru koju u gol pretvara Muhamed Ramić i smanjuje rezultat na 4:2.

Prednost sa poluvremena Neimarima vraća Salkićsvojim drugim golom večeras.

Igrao se 29′ minut kada je Konjodor smanjio rezultat preko Derviševića koji je odlično istrčao kontru i dobar pas Ramića pretvorio u gol za 5:3.

Neimari su se rezultatski ponovo odvojili golovima Dedića u 33′ te Krehmića u 33′ mintu. Nekoliko minuta kasije Dedić postiže još jedan pogodak za Neimare te stvara veliku prednost pred revanš u Bužimu.

Dva minuta prije kraja utakmice konačnih 8:4postavlja Mirsad Begić.

PLEJ OF ZA PRVA PRVE LIGE FEDERACIJE BIH

MNK NEIMARI – FK KONJODOR 8:4

/Krehmić 4′, 11′, 33′, Dedić 7′, 34′, 38′, Salkić 13′, 26′, Mulić 17′, Ramić 24′, Dervišević 29′, Begić 38’/

ZENICA

DVORANA: Gradsak dvorana Zenica

SUDIJE: Ticić, Žgalj, Kapo.

MNK NEIMARI: Čakić, Zatagić, Krehmić, Salkić, Dedić, Kozlić, Zatagić, Vehabović, Ismić, Šišić, Kapetan, Krehmić, Spahić, Sejman.

FK KONJODOR: Fajković, Kadić, Kličić, Begić, Ramić, Neskić, Dervišević, Kišmetović, Čataković, Družanović, Durić, Mulić, Ramić.