Thierry Henry rekao ko osvaja Ligu prvaka: "Bit ću direktan"

.
Odmah su mu odgovorili

 

Thierry Henry (46), nekadašnji sjajni napadač, pomno prati Ligu prvaka ove sezone i smatra da zna ko će je osvojiti.

U emisiji CBS Sport u kojoj su stalni gosti, Thierry Henry, Jamie Carragher i Micah Richards bili su izazvani da kažu koji će timovi proći četvrtfinale, koje će biti finale i ko će osvojiti trofej.

Henry je zanemario pravila igre, pa odmah došao do samog kraja i rekao ime tima za koji misli da će osvojiti Ligu prvaka. Naravno, sve je iznenadio, ali s obzirom na njegovu fudbalsku prošlost, možda i očekivan odgovor na kraju:

"Direktno ću reći pobjednika - Arsenal. Pozdrav, doviđenja", rekao je Henry.

Micah Richards i Jamie Carragher ostali su u čudu. "Šta?", bila je reakcija Richardsa, dok je Carragher rekao: "Stvarno? Pa to je Henry, on može da radi šta god hoće".

Richards vjeruje da će finale biti između Atletico Madrida i Manchester Cityja te da će Englezi podići trofej drugu godinu zaredom.

Jamie Carragher također je predvidio da će Manchester City osvojiti Ligu prvaka, ali nakon finala s PSG-om.

Arsenal je u prvoj utakmici četvrtfinala na Emiratesu odigrao 2:2 s Bayernom, duel Reala i Manchester Cityja u Madridu završen je rezultatom 3:3, Atletico je bio bolji od Borussije sa 2:1, dok je Barcelona jedina slavila u gostima i to kod PSG-a u Parizu s 3:2.

Veoma efikasne prve utakmice četvrtfinala i, što je najvažnije, niko nije stekao veliku ili nedostižnu prednost uoči revanša, što nam garantuje istinske spektakle narednog utorka i srijede.

Kako je ukinuto pravilo gola u gostima, utakmice su mnogo otvorenije i efikasnije u nokaut fazama, dok se prethodno ipak više kalkulisalo i time se dolazilo često do utakmica sa jako malo pogodaka.

Inače, kladionice su još prije početka smjene za apsolutnog favorita stavile Manchester City, koji brani titulu. Timu Pepa Guardiole davalo se još ljetos čak 30.8 posto šansi za osvajanje trofeja. Daleko je ispred svih drugih jer prvi pratitelj minhenski Bayern na 15.4 posto šansi da podigne čuveni trofej.

Na trećem mjestu je Real Madrid s 11.1 posto šansi, a poprilično iznenađenje je to da je Arsenal na četvrtom mjestu sa 7.7 posto.

Među 10 favorita bile su i ekipe koje su prerano napsutile takmičenje poput Manchester Uniteda, Newcastlea i Napolija.