Tim koji pobjeđuje se (ne) dira: Samo jedna promjena Prosinečkog za Austriju

Više nego ikada krilatica kako se pobjednički tim ne mijenja dovedena je u pitanje nakon utakmice naše reprezentacije protiv Sjeverne Irske.

Ono šta su nam počinili ljudi, makar da smo slavili sa 6:1, nešto je što ni najstariji ljudi ne pamte. Ne samo kada je naša reprezentacija u pitanju, nego inače. Možda se jedino još 1998. desilo da ubjedljivo dominantniji tim izgubi, u čuvenom finalu play-offa kada je Željezničar osvojio svoju prvu titulu u samostalnoj BiH.

Pa premda ni Prosinečki nije bio zadovoljan načinom kako smo iznosili lopte i koliko dugo smo ih uspjeli zadržavati, za utakmicu sa Austrijom večeras od 20:45 sati u sklopu drugog kola Lige nacija naš selektor ne namjerava ništa drastično mijenjati.

Kako sam kaže uvijek dan prije utakmice ima iskristaliziranih prvih 11, a u odnosu na meč od prije četiri dana u Belfastu, očekuje se tek jedna promjena. Umjesto na desnom beku neprirodnog Muhameda Bešića naći će se Darko Todorović i to je to.

Koliko god vezni red u Belfastu bio neuvjerljiv, Prosinečki ipak više vjeruje Cimirotu i Sariću uz neprikosnovenog Pjanića, nego Kruniću, Prciću i eventualno Bešiću.