Tog dana nije bilo Messija i Ronalda, ali je bilo mnogo više zvijezda nego danas

Na Camp Nou se sutra igra derbi ljutih rivala Barcelone i Real Madrida i nakon 11 godina to će biti prvi El Clasico u kojem neće igrati Lionel Messi ili Cristiano Ronaldo.

Ovaj El Clasico će se sigurno dugo pamtiti jer je ovo prvi put nakon 2007. godine da u sastavima neće biti Lionel Messi ili Cristiano Ronaldo. Prethodnih 11 godina na sceni smo u ovom derbiju gledali Messija i Ronalda, no sutra po prvi put dvojica najboljih igrača svijeta neće biti akteri El Clasica.

Kao što je već poznato Ronaldo je ljetos napustio Real Madrid i prešao u Juventus, dok je Messi prije sedam dana zadobio povredu ruke na meču protiv Seville. Mnogi su se odmah prisjetili El Clasica koji se igrao prije 11 godina, tačnije 23. decembra 2007. godine kada Messi i Ronaldo nisu bili u konkurenciji.

Ronaldo je tada još uvijek bio član Manchester Uniteda i u Real je stigao dvije godine kasnije, dok je Messi zbog povrede bio primoran da propusti ovaj susret. Tada je Real slavio na Camp Nou, a jedini strijelac na ovom meču za 0:1 bio je Julio Baptista.

Barcelona: Valdez, Milito, Zambrotta, Marquez, Abidal, Yaya Toure, Xavi, Deco, Iniesta, Ronaldinho, Eto'o.

Real Madrid: Casillas, Ramos, Cannavaro, Pepe, Heinze, Diarra, Sneijder, Baptista , Robinho, Raul, Van Nistelrooy.