Tome se niko nije nadao: Anonimni Hrvat sjeda na klupu Ronaldovog Al Nassra

.
Žele naslov prvaka, a sa njima se povezuje i Jose Mourinho

 

Bogati Al Nassr koji je ove sezone doveo Cristiana Ronalda prije par dana ostao je bez trenera. Rudi Garcia je postao bivši, a brojni mediji su prenijeli da je odlasku zapravo najviše kumovao Ronaldo.

Garcija se tome sigurno nije nadao, imao je veliku želju raditi sa Ronaldom, ali ponovo se potvrdilo da je Portugalac itekako 'opasan' po svlačionicu.

U Al Nassru su krenuli u potragu za njegovim nasljednikom, a pronađeno je privremeno rješenje. Radi se o malo poznatom hrvatskom treneru Dinku Jeličiću.

On je do sada radio kao trener juniora u Al Nassru, dobro poznaje i seniorsku ekipu te ga očekuje veliki izazov.

 

 

Da li će to biti kratko ili na duži period, za sada je realnija prva opcija.

Jeličić je do sada radio u hrvatskim klubovima kao što su Kustošija, Rudeš, te Novigrad, ali u u U19- i U-20 selekciji Hrvatske.

Istovremeno se piše da bi na klupu Al Nassra mogao niko drugi do Jose Mourinho. Bogati Arapi spremni su ponuditi čak 100 miliona eura za dvije sezone Mourinhu.

Mourinho je trenutno na klupi Rome s kojom ima ugovor na još godinu dana, ali neće biti iznenađenje ukoliko odlučio raskinuti saradnju i prihvatiti ponudu iz Saudijske Arabije.

To bi bilo drugi put da Mourinho i Ronaldo sarađuju jer su zajedno bili i u Real Madridu prije desetak godina, ali to nije bio baš najslavniji period kraljevskog kluba.

No, čelnike Al Nassra to ne zanima previše i Mourinho je bez dileme glavna želja kluba za preuzimanje trenerske klupe. Očekuje se da uskoro uspostave kontakte s njim i daju mu ponudu koju će teško odbiti.

Ipak, pitanje je da li je Mourinho spreman da napušta elitni rang fudbala i ide u Saudijsku Arabiju jer u Romi radi poprilično dobar posao. Ipak, kada vam neko ponudi silne milione već smo vidjeli da je nakon toga zaista sve moguće.

Al Nassr je trenutno na drugom mjestu u prvenstvu i glavni cilj je naslov prvaka.