Toni Šunjić donirao novac za Džematsku ligu u malom nogometu

Reprezentativac Bosne i Hercegovine Toni Šunjić lijepim gestom oduševio je mještane Čapljine, ali i cijelu Bosnu i Hercegovinu.

Naime, defanzivac moskovskog Dinama uključio se u humanitarnu akciju i donirao novac za "Džematsku ligu".

Omladinski krug MIZ Čapljina potvrdio je ovu informaciju saopćenjem naslovljenim "Mostarac velikog srca donirao novac za ligu".

"Rođeni Mostarac koji nikada nije zaboravio odakle je krenuo i šta je sve prošao u životu i karijeri da bi danas uživao plodove svog truda. Malo je poznata humanitarna strana našeg Tonija koji godinama pomaže mnogima, uz sve to uvijek je ostao jednostavan i pristupačan. Još jedna potvrda ove priče stigla nam je danas kada je Šunjić uplatio novac za džematsku ligu. Nećemo pisati u kojoj je cifri riječ zbog privatnosti igrača, ali moramo vam se kazati da smo i sami ostali iznenađeni i neizmjerno zahvalni na velikoj donaciji", poručili su iz organizacije.

Zahvalili su se Toniju u ime Omladinskog kruga kao i svih ekipa učesnica. 

"Obećajemo da ćemo mu biti najveća podrška na svim utakmicama reprezentacije Bosne i Hercegovine. Našem stoperu koji dirigira odbranom želimo što dužu karijeru uz barem još jedan odličan transfer i što manje povreda. Šunjić je još jednom pokazao da se radi o Hercegovcu velikog srca. 'Neka svoga i u gori vuka'. Još jednom, hvala ti Toni!", poručili su.