Toromanović: Mi nemamo šta izgubiti jer je uspjeh što smo uopšte tu

Bh. rukometaši sinoć su poraženi u prvom kolu grupne faze Evropskog prvenstva od Norveške (32:26).

Naš tim nije odigrao baš najbolji meč protiv raspoloženih Norvežana koji su iskoristili svaku našu grešku. Sutra nas očekuje duel protiv Portugala, a pred ovaj meč za SportSport.ba govorio je iskusni Muhamed Toromanović.

"Malo smo u grču i nervozno ušli u svoju prvu historiju utakmicu na EP. Na početku smo igrali oprezno i tačno se vidjela nesigurnost u našim rukama. Nismo uzimali šuteve s distance i pokušavali smo ući na pivota i tu smo gubili lopte koje su oni iskoristili i u kratkom periodu otišli na tih pet razlike", rekao je Toromanović i dodao.

"Mi nismo pokazali našu najbolju igru i možemo dosta bolje, pogotovo u odbrani. Jučer je Sagosen previše bio raspoložen i promašio je samo dva šuta od svojih 12 golova. Imamo šanse s našom dobro odbranom i da trčimo kontre i polukontre da dođemo do lakših golova što nam je jučer falilo.

Osvrnuo se i na to da je sigurno bilo treme kod nekih naših igrača zbog prvog nastupa na Euru.

"Sigurno je bilo treme kod nekih igrača. Sjećam se i na Svjetskom prvenstvu smo jako teško dobili Iran. Poslije bilo lakše i vjerujem da će biti tako i sutra. Mi nemamo šta izgubiti jer je uspjeh što smo uopšte tu. Dat ćemo sve od sebe da pokušamo pobijediti. Isto tako će biti i u trećem meču protiv Francuske".