Tošić se oprostio od Bešiktaša: Ovaj klub i navijači zaslužuju sve najbolje

ISTANBUL (AA) - Fudbalski reprezentativac Srbije Duško Tošić napustio je redove turskog kluba Bešiktaš i prešao u kineski Guangzhou R&F gdje će igrati sljedeće sezone, javlja Anadolu Agency (AA).

Tošić je na društvenoj mreži Instagram objavio oproštajnu poruku zahvaljujući se klubu i navijačima za koje je, kako je naveo, malo šta god da napiše.

"Ne znam odakle da krenem. Malo je šta god da kažem za ovaj klub i navijače. Ponosan sam što sam tri godine nosio dres Bešiktaša, najvećeg turskog kluba, a i što sam igrao pred ovim velikim navijačima", rekao je Tošić.

Poručio je i da ne budu tužni jer nisu ponijeli titulu ovogodišnjeg šampiona.

"Ovaj klub i navijači zaslužuju sve najbolje. Uvijek budite iza ovog tima, tehničkog direktora i uprave kluba. Uvijek ste, i u dobrim i u lošim vremenima, bili iza nas, i zbog toga vam se zahvaljujem. Idem, ali i kada budem daleko ljubav prema Bešiktašu će uvijek biti u mom srcu", poručio je srbijanski fudbaler navijačima turskog kluba.

Kineski klub Guangzhou R&F na zvaničnom Twitter profilu objavio je sliku Tošića u njihovom dresu i potvrdio da su potpisali ugovor na dvije i po godine.

Inače, Tošić je 2015. godine stigao u redove Bešiktaša iz ekipe Genclerbirligi.

Tošić je u dosadašnjoj karijeru igrao za OFK Beograd, Sochaux, Werder Bremen, Portsmouth, Queens Park Rangers, Crvenu zvezdu, Betis, Genclerbirligi i Bešiktaš. U dresu reprezentacije Srbije je u 19 nastupa postigao jedan pogodak.