Totalno rasulo u ekipi Francuske: Igrači se svađali na terenu, a Deschamps ih pokušavao smiriti

asd
Reprezentacija Francuske u ponedjeljak je doživjela pravi šok jer su ispali već u osmini finala Evropskog prvenstva.

Aktuelni prvaci svijeta na Evropsko prvenstvo stigli su kao glavni favoriti za osvajanje zlatne medalje, ali su doživjeli nevjerovatan šamar u osmini finala protiv selekcije Švicarske.

Švicarci su pružili nevjerovatan otpor Francuzima i nakon penala prošli su u četvrtfinala, te su napravili najveću senzaciju u dosadašnjem dijelu ovog turnira.

Francuska je u finišu meča vodila sa 3:1 i činilo se da je sve završeno, ali je Švicarska uspjela golovima Seferovića i Gavranovića da izjednači na 3:3 i tako izbor produžetke.

U produžecima nije bilo golova, a nakon penala Švicarci su slavili veliku pobjedu. Tragičar je bio Kylian Mbappe koji je promašio odlučujući penal, ali mnogima je neshvatljivo kako su Trikolori prokockali prednost od 3:1.

Totalno rasulo Francuzi su doživjeli u samom finišu kada su se igrači počeli međusobno svađati. Prvo su se zakačili Adrien Rabiot i Paul Pogba nakon gola Gavranovića za 3:3.

Pogba je izgubio loptu i omogućio Švicarcima napad iz kojeg su dali gol, a to je itekako naljutilo Rabiota. Međutim, Didier Deschamps je uspio nekako da ih smiri.

Međutim, ubrzo nakon toga desila se nova svađa. U centru pažnje ponovo je bio Pogba koji je ovaj put bio ljut na Kingsleyja Comana koji se povrijedio na početku prvog produžetka.

Coman se žalio na povredu zadnje lože i ljekari su tražili izmjenu, ali je on to odbio. Nastavio je igrati iako je bilo jasno da ima problema s povredom i da ne može dati svoj maksimum.

Nakon prvog produžetka Pogba je bio itekako ljut na Comana i nije mu bilo jasno zašto ne izađe iz igre. Deschamps se ponovo morao upetljati i smiriti svoje saigrače, a ubrzo nakon toga je izveo iz igre Comana.

"Osjetio je bol u zadnjoj loži, ali je želio da nastavi igrati i pred svega. Znao je da će biti teško. Nije dovoljno da samo želite nastaviti igrati, morate biti spremni da date maksimum. Nekoliko minuta kasnije shvatio je da to nije moguće i napravio sam izmjenu", objasnio je Deschamps nakon utakmice.

Da stvar bude gora bilo je sukoba i na tribinama između porodica igrača. U centru pažnje bila je majka Adriena Rabiota koja je bila u verbalnom sukobu s Pogbinom braćom, a nakon toga i porodicom Mbappea i poručila im je da je njihov sin kriv za sve.

Raphael Varane kritikovao Benjamina Pavarda

Međutim, to nije bilo sve što se tiče sukoba i svađi u ekipi Francuske. Mediji u ovoj zemlji da su se tokom pauze pred produžetke verbalno sukobili Varane i Pavard.

Varane je bio nezadovoljan kako Pavard igra u odbrani i odlučio mu je to dati do znanja i poručio je da se mora popraviti. Pavardu nije bilo drago što ga je Varane tako napao i uzvratio je.

Pavard se nakon toga priključio Rabiotu i kritikovao je Pogbu da je on kriv za gol Gavranovića, a u sve to uključio se i Varane koji je također kritikovao veznjaka Manchester Uniteda.

Jasno je koliko je ova utakmica uzdrmala stvari u ekipi Francuske, te Deschampsa zaista očekuje težak posao u narednom periodu.

Foto: Screenshot