Tragičar Francuske se oglasio: Izvinjavam se

asd
Mbape promašio odlučujući jedanaesterac u penal seriji

Jedan od glavnih favorita, ako ne i glavni pretendent na titulu prvaka Evrope selekcija Francuske sinoć je eliminisana već u osmini finala. Bolja od "Trikolora" bila je Švicarska koja je nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca slavila i izborila prvo četvrtfinale u historiji te zemlje.

Tragičar utakmice bio je Kilijan Mbape (Kylian Mbappe). Osim što je odigrao loše u regularnom vremenu, pa i u dodatnih 30 minuta, Mbape je jedini koji je promašio jedanaesterac u penal seriji. Njemu je udarac u 5. seriji odbranio Jan Zomer (Yan Sommer) i tako lansirao svoj tim među osam najboljih selekcija Evrope.

Mbape je općenito podbacio na ovom prvenstvu. Turnir je završio bez ijednog postignutog gola. Nakon loše noći u Bukureštu, Mbape se oglasio na svom Instagram profilu.

- Tuga je golema zbog ispadanja i neispunjavanja cilja. Izvinjavam se zbog promašenog penala. Želio sam pomoći ekipi, ali nisam uspio. Znam da su navijači razočarani, ali želim da im se zahvalim na podršci koju nam uvijek pružaju. Najvažnije je da se vratimo jači. Čestitam Švicarskoj i želim im svu sreću - rekao je Mbape.

Pogledajte OBJAVU