Traže od igrača da smanje plate kako bi vratili Messija, ali od njih dvojice to nisu očekivali

messi
Čelnici Barcelona na sve načine pokušavaju da riješe finansijske probleme kako bi uspjeli vratiti Lionela Messija u klub, ali dovesti i još nekoliko pojačanja. Od prvotimaca katalonskog kluba zatraženo je da pristanu na smanjenje plate kako bi mogli na ljeto biti aktivni na tržištu i dovoditi pojačanja, no dvojica igrača Barce to su već odbila.

 

Joan Laporta i njegovi saradnici pokušavaju ispuniti sva pravila i napraviti dovoljno prostora u budžetu koji će im omogućiti da bez problema dovode nova pojačanja u ljetnom prelaznom roku.

Naravno, prvi cilj katalonskog kluba će biti povratak Lionela Messija, ali jasno je da neće biti baš tako jednostavno ispuniti sva pravila oko finansijskog fair playja kako bi se to ostvarilo.

U klubu već mjesecima rade punom parom na tome, a Laporta je nedavno i fudbalerima Barcelone poručio da će i oni morati dati svoj doprinos kako bi klub na ljeto mogao da dovodi pojačanja.

Katalonski Sport piše da je Barcelona već tražila od članova prvog tima da pristanu na smanjenje plate za iduću sezonu u iznosu od 15% što bi omogućilo klubu da dovede nekoliko pojačanja.

Većina fudbalera nema ništa protiv takve odluke kluba i spremni su da Barceloni izađu u susret, ali kako piše Sport postoje i oni koji su takav prijedlog Laporte odbili u startu.

Navodno, dvojica igrača Barcelone odbila su da smanje svoju platu za 15%, a to su Franck Kessie i Andreas Christensen koji su ljetos stigli na Camp Nou.

Obojica su došla u Barcelonu bez obeštećenja i tada su pristali na manju platu, te smatraju da oni nisu obavezni da ponovo smanjuju platu i odbili su zahtjev kluba da snize platu za 15%.

U klubu su razočarani takvim odlukama dvojice igrača, a to je samo pojačalo špekulacije da bi Kessie već na ljeto mogao na transfer listu.

S druge strane, Christensen se pokazao kao odlično pojačanje i bit će zanimljivo vidjeti kako će klub reagovati zbog činjenice da je Danac odbio da smanji platu jer je on postao itekako važan dio Xavijevog tima.

Ipak, smanjenja plata prvotimcima nije jedina stvar koja može pomoći klubu i čini se da će Barcelona tu mjeru uvesti tek u slučaju ukoliko ne uspiju ostvariti druge planove koje imaju što se tiče finansijskih problema.