Traže se novi putnici za osminu finala

X
Nokaut fazu za sada su osigurali Bajern i Mančester siti

 

Grupna faza Lige prvaka ulazi u završnicu, a nakon duela petog kola u grupama A, B, C i D, večeras bismo mogli saznati još pet putnika u osminu finala. 

Nokaut fazu za sada su osigurali Bajern i Mančester siti, a priliku da im se pridruže imat će Atletiko Madrid, Borusija Menhengladbah, Real Madrid, Porto i Liverpul.

Dva su scenarija u kojima bi Atletiko mogao osigurati plasman u osminu finala. Jedan je ukoliko Madriđani slave protiv Bajerna, a Salcburg se vrati iz Moskve neporažen. Drugi je da bi Atletiku u duelu s Bajernom bio dovoljan i bod, uz uvjet da Salcburg pobijedi Lokomotiv.

Pomoć Borusiji

Image
Tabela

Real bi samo pobjedom u gostima protiv Šahtara osigurao plasman u osminu finala, a time bi pomogao i Borusiji, koja bi u tom slučaju, bez obzira na ishod meča protiv Intera, rezervirala kartu za nokaut fazu. 

U slučaju remija Reala i Šahtara, Borusija bi i eventualnim porazom od Intera osigurala plasman u osminu finala, dok bi poraz Reala značio da tim iz Menhengladbaha samo pobjedom može do osmine finala jedno kolo prije kraja grupne faze.

Porto odlučuje

Image
W

Porto odlučuje sam o svojoj sudbini i s bodom protiv Mančester sitija osigurao bi nokaut fazu bez obzira na ishod meča Marsej – Olimpijakos. 

U slučaju poraza od „Građana“, Portu bi odgovaralo da Marsej osvoji barem bod protiv Olimpijakosa čime bi ih gurnuo u osminu finala.

Liverpulu pobjeda protiv Ajaksa garantira proljeće u Ligi prvaka, dok bi u slučaju remija „Redsi“ osluškivali rezultat iz Bergama gdje bi im odgovarala pobjeda Midtjilanda nad Atalantom, što je vrlo teško za očekivati. 

U slučaju pobjeda Ajaksa i Atalante, Liverpul bi pao na treće mjesto i u posljednjem kolu bi u ovoj grupi svjedočili pravom spektaklu.