Traži se Suarezova zamjena: Ovo su tri napadača koja bi mogla doći u Barcelonu

Luis Suarez najmanje četiri mjeseca izbivat će van terena, što je jasan signal Barceloni da mu pronađe zamjenu do kraja sezone. Januarski prijelazni rok nudi manje mogućnosti, a kako prenosi katalonski Sport trenutno su tri napadača u opticaju.

Prva želja je Rodrigo Moreno iz Valencije. Barcelona ga želi na posudbu do kraja sezone i za to je spremna platiti određeni novac, a u slučaju da Valencija pristane, klubovi bi tek pregovarali o klauzuli sa obaveznim otkupom ugovora ili ne. Također, “Sport” podsjeća ia na dobre odnose dva kluba, što bi moglo ubrzati pregovore i biti jedan od razloga da oni uspiju.

Osim Rodriga, spominje se i Pierre Emerick Aubameyang iz Arsenala, koji je navodno zainteresovan za dolazak na Nou Camp, ali minus mu je u odnosu na Rodriga to što bi njegova prilagodba ekipi vjerovatno duže trajala.

Kao moguća privremena zamjena za Luisa SUareza spominje se i Oliver Giroud. On nije u ozbiljnijim planovima Franka Lamparda, a 33-godišnji Francuz na meti je i Intera te Aston Ville. “Sport” podsjeća da bi u slučaju dolaska u Barcu Suarez praktično surađivao sa reprezentativnim kolegama u napadu – Antoineom Griezmannom te Osumaneom Dembeleom.