"Tražio sam Mourinha satima nakon utakmice, a onda sam ga našao u autobusu kako plače"

Portugalski stručnjak je s Interom napravio nevjerovatan uspjeh 2010. godine kada je osvojio sve što je mogao. Ipak, nekadašnjem čelniku kluba s Meazze u sjećanju će ostati posebno jedan trenutak.

Mourinho je s Interom 2010. godine osvojio sve što je mogao, a titula Lige prvaka bila je kruna sjajne sezone kluba s Meazze. Nekadašnji čelnik ovog kluba Massimo Moratti prisjetio se vremena kada je portugalski trener bio na klupi ovog tima, a posebno trenutka kada su uspjeli doći do titule prvaka Italije.

"Sjećam se da je to bilo nakon utakmice protiv Siene i uz dosta muke smo došli do te titule. Tražio sam poslije meča svugdje Mourinha, ali niko nije znao gdje se on nalazi. Kao da je propao u zemlju. Na kraju sam slučajno otišao do našeg autobusa i vidio sam kako Mourinho leži na podu i plače. Tu je pokazao sve svoje emocije koje na terenu niste mogli vidjeti", rekao je Moratti, te dodao:

"Mourinho je nama bio interesantan još dok je bio u Portu, ali ne nakon osvajanja Lige prvaka već prije. Sjećam se nakon utakmice protiv Deportiva iz La Corune kada su ga novinari malo kritikovali zbog remija, a on je samo rekao da ne misli uopšte o toj utakmici već da samo razmišlja o finalu Lige prvaka. Na kraju je i nas doveo do finala i titule ovog takmičenja, ali iskreno mi smo to osvojili pobjedom u polufinalu protiv Barcelone. U finalu smo znali da smo već ostvarili mnogo toga i igrali smo dosta opuštenije od Bayerna".