Trener Barcelone o Messijevom odlasku: Nema razloga za nervozu i zabrinutost

.
Trener Barcelone Ronald Koeman kaže da je Lionel Messi još uvijek sretan u klubu te da s nestrpljenjem čeka narednu utakmicu, a na pitanje o njegovom eventualnom odlasku kazao je da to nije razlog za zabrinutost i nervozu

Koeman je rekao da će Messi biti u sastavu Barcelone za meč protiv Huesce nakon što je propustio posljednji susret protiv Eibara u kojem nisu uspjeli osvojiti tri boda.

"Messi je dobro, trenirao je 30. i 31. decembra kada su ostali imali proslave. Dobro se osjeća, nema nikakvih neugodnosti i spreman je. Mislim da je sretan i da ima veliku želju igrati za nas", kazao je Koeman.

Nakon toga, rekao je da ne vidi problem u tome da Messi još sačeka s odlukom o ostanku u Barceloni te da to nije razlog da bude nervozan ili zabrinut.

"Treba sagledati cijelu situaciju, rekao je da ne želi još uvijek donositi odluke. Kao i svaki igrač kojem ističe ugovor, slobodan je da odluči onako kako želi i ne vidim problem ako odluku ne donese odmah. Poštujem šta god odluči, ali mi ne moramo zbog toga biti nervozni i zabrinuti", smatra trener Barcelone.

Za kraj, rekao je da klub želi dovesti pojačanja, ali da je opet bitno razmišljati u kontekstu budućnosti i onoga što dolazi za klub u narednim godinama.

"Ne bih bio razočaran ako ne dovedemo pojačanja, jedino što pravim su planovi za budućnost. Pričam u klubu o mladim igračima, o posudbama za koje mislim da su dobre i pozicijama gdje bi nam igrači trebali. S druge strane, imamo i igrače za koje mislimo da bi bilo dobro da odu gdje bi igrali više, oni su u teškoj poziciji. Želimo se pojačati, a oni koji ovdje nemaju budućnost bi trebali promijeniti sredinu", kaže Koeman.

Barcelona je trenutno na jako lošem šestom mjestu La Lige sa samo 25 osvojenih bodova od mogućih 45.