Trener Juventusa: Vlahović je uz Halanda i Mbapea najbolji na svijetu

sdds
Srbijanski golgeter je tokom zimskog prijelaznog roka iz Fiorentine stigao za 70 miliona eura u redove "Stare dame"

Masimilijano Alegri (Massimiliano Allegri), trener Juventusa, nije krio zadovoljstvo zbog dolaska Dušana Vlahovića u redove "Stare dame", ali nije želio da otkrije da li će već debitovati u meču protiv Verone. 

Klub uradio odličan posao

- Klub je uradio odličan posao. Vlahović je postigao mnogo golova, ima karakteristike koje niko u timu nema, potreban nam je.

Uz Erlinga Halanda (Haaland) i Kilijana Mbapea (Kylian Mbappe), među najboljima je na svijetu. Klub je odradio odličan posao. Vidjet ćemo da li će igrati - rekao je Alegri pred meč sa Veronom.

Srbijanski golgeter je tokom zimskog prijelaznog roka iz Fiorentine stigao za 70 miliona eura, a potpisao je ugovor do ljeta 2026. godine.

Veliki korak za srbijanskog reprezentativca

Italijanski stručnjak je svjestan da navijači dosta očekuju od Vlahovića, ali je istakao da neće sva odgovornost biti na njemu.

- Vlahović je pametan igrač, koji želi da napreduje. Ovo je veliki korak za njega, u Juventusu je drugačiji pritisak, ali on ima ogromnu želju da se dokaže.

Impresioniran sam njegovom voljom. Želi da trenira čitav dan. Ali nije sav prtisak na njegovim leđima. 

On ima tek 22 godine, dao je mnogo golova za Fiorentinu, a želi isto to i u Juventusovom dresu. Ali, odgovonost je na svima - zaključio je Alegri.


Foto : Facebook