Trenera Partizana o sutrašnjem meču "Zmajeva": Povezan sam sa Miloševićem i BiH, ali bi za mene bilo idealno...

B

Trener fudbalera Partizana Igor Duljaj govorio je o utakmici Bosne i Hercegovine i Ukrajine koja se igra sutra na Bilinom polju u Zenici (20:45).

Duljaj je zanimljiv sagovornik jer je dio karijere proveo u Šahtaru iz Donjecka, ali je i u dobrim odnosima sa selektorom BiH Savom Miloševićem.

- Savo je veoma mirna osoba, on je idealan moderni trener. Razumije nogomet i dosta analizira svaku situaciju, mislim da je savršen čovjek za reprezentaciju. Ovo mu odgovara veoma dobro.

Sigurno je da postoji pritisak od strane navijača i novinara, ali Milošević je veoma miran zbog toga. On je privatno stabilna osoba, a također je isti i kao selektor. Bez obzira što je ovo bitna utakmica za BiH, mislim da on ne osjeća pritisak - rekao je Duljaj o Miloševiću za ukrajinske medije.

Mnogi veće šanse za pobjedu daju Ukrajincima, ali Duljaj ne smatra da se naš tim nema čemu nadati.

- Reprezentacija Ukrajine sada ima puno dobrih igrača, mnogi od njih igraju standardno u svojim timovima tako da će to biti težak meč za oba sastava, a gledaoci će uživati u dobrom nogometu.

Sigurno je da u Ukrajini ima mnogo igrača koje poznajem, ali sam također povezan sa Savo Miloševićem i Bosnom i Hercegovinom tako da je ispred mene težak izbor. Za mene bi bilo idealno da se obje reprezentacije plasiraju na Euro, no to je nemoguće. Navijam za oba tima - poručio je Duljaj.