Trese se stolica i Kloppu i toga je i on svjestan: "Znam da sam tu zbog prošlosti..."

.
Trener Liverpoola

 

Liverpool igra jako loše ove sezone, no cijenu kao neke druge kolege Jurgen Klopp nije platio. Međutim, i on je svjestan svega i zna zašto je još uvijek tu gdje jeste.

Chelsea je poražen od Aston Ville rezultatom 0:2, a Graham Potter je platio cijenu. Smijenjen je samo sedam mjeseci nakon što je stigao na Stafmord Bridge.

Još jedan trener koji je smijenjen je Brendan Rodgers, koji je u posljednjih šest kola na čelu Leicester Cityja osvojio samo jedan bod i to u meču protiv Brendforda.

Tokom posljednje konferencije za novinare, Jurgen Klopp je govorio o otpuštanju njih dvojice i naveo da je njegova budućnost u Liverpoolu na klimavim nogama. 

Redsi imaju izuzetno lošu sezonu, nakon 27 odigranih kola nalaze se tek na osmom mjestu, dok su u Ligi prvaka eliminisani od Real Madrida u osmini finala.

"Šta da kažem o njihovom otpuštanju? Mislim da je 'slon u sobi' razlog zašto sam još uvijek ovdje u ovom ludom svijetu! Ja sam posljednji čovjek koji je ostao!

Svjestan sam da sam ostao zbog prošlosti, a ne zbog onoga što sam uradio ove sezone. Da mi je ovo prva sezona, bilo bi malo drugačije.

Ovdje sam da radimo i napredujemo. Nisam ovdje kao talisman ili radi zidnih murala, znam to 100 posto.

Znam da sam ovdje zbog onoga što se dogodilo u posljednjih nekoliko godina i ne volim da se zadržavam na tome. Ne možemo nastaviti da igramo na način na koji to radimo.

Veoma sam razočaran što radimo neke stvari, ali sada moramo da nađemo izlaz", rekao je Klopp. 

Njemački stručnjak je menadžer sa najdužim stažom u Premier ligi. Jurgen Klopp je u Liverpoolu sedam godina i 177 dana.