Tuča do iznemoglosti: Noge letile, a pesnice sijevale za najveće iznenađenje u historiji UFC-a!

.
Julianna Pena se pobrinula za možda i najveće iznenađenje u historiji UFC-a nakon što je savladala Amandu Nunes u drugoj rundi borbe za pojas u bantam kategoriji.

Dvostruka šampionska Nunes je prije borbe bila veliki favorit da uknjiži još jedno ime na listu svojih žrtava i zadrži primat kojeg drži već pet godina.

 

Međutim, Pena je preokrenula situaciju u svoju korist. Idržala je strašan pritisak u prvoj rundi, tada se Brazilka Nunes i sarkastično smijala jer je bila ubijeđena u pobjedu.

Pogledajte video 

Ipak, takmičarska iz Venecuele je ostala na nogama, izdražala je neke super snažne udarce te je krenula naprijed kada je shvatila da njena protivnica ostaje bez snage.

Kada je uvidjela svoju šnasu Penna je oborila Nunes, počela je davati te je Brazilka bila primorana da preda meč i pomiri se s prvim porazom nakon dugo godina.

 

"Nisam iznenađena, dr*adžije!", zagalamila je Pena u mikrofon nakon najveće pobjede u

"Rekla sam vam. Nemojte sumnjati u mene. Moć volje, snaga i odlučnost. To će vas odvesti gdje želite. Definitivno sam očekivala pobjedu."

Po reakcijama u dvorani, ali i društvenim mrežama pobjeda Penne se smatra jednim od najvećih šokova u historiji UFC-a.

Pena koja ima 32 godine je u prošlosti pobijedila u reality tv serijama pod nazivom Ultimate Fighter, ali joj je karijera otišla u suprotnom smjeru zbog brojnih povreda.

Pauzirala je skoro dvije godine jer je bila trudna. Dobila je kćerkicu Grace, a borbama se vratila 2019. godine kada je ostvarila tri pobjede.