Tuchel najbolje zna: "Ovo je transfer koji Bayernu treba da osvoji Ligu prvaka"

thomas tuchel
Tomas Tuchel je u martu preuzeo Bayern s kojim pokušava osvojiti titulu u Njemačkoj, ali s nestrpljenjem čeka ljeto kako bi uspio da napravi tim po svojoj želji.

 

Tuchel se nije proslavio na klupi Bayena po dolasku. Ubrzo je ispao iz Kupa, potom iz Lige prvaka, a uslijedile su komplikacije i u Bundesligi, no tamo je njegov tim i dalje lider ispred Borussije Dortmund i još uvijek tri kola do kraja ima sve u svojim rukama.

Njemački trener obavijestio je čelnike Bayerna šta je prioritet u narednom prijelaznom roku, kako bi momčad ponovo bila konkurentna u Evropi.

"Velike ekipe u Ligi prvaka, one koje dominiraju takmičenjem, imaju broj 9 svjetske klase. Svi ga traže, svi ga žele", rekao je Thomas Tuchel, koji je očigledno za prioritet postavio klasičnog napadača.

Bayern se ove sezone bazirao na krilne napadače, ali jasno je da nedostaje tip napadača kakav je Robert Lewandowski. Sada će Tuchel tražiti jednog takvog, a navodno su na meti Bavaraca Harry Kane iz Tottenhama, Victor Osimhen iz Napolija i Goncalo Ramos iz Benfice.

Eksperimenti sa Sadiom Maneom, Thomasom Mullerom ili Ericom Maximom Choupo-Motingom nisu dali rezultate, a Thomas Tuchel tražio je napadača svjetske klase da vrati Bayern na vrh.

U međuvremenu, sve je izvjesnije da će nakon 14 godina Bayern napustiti Thomas Muller, kojeg imenjak Tuchel rijetko koristi i ne daje mu adekvatne minute za igru. Nijemac je izgubio startno mjesto otkako je Thomas Tuchel trener i navodno je odlučio napustiti Bavarsku.

Ipak, Oliver Kahn uvjerava da će učiniti sve da Mulle ostane u klubu.

"To se neće dogoditi. Da ikada dođe do toga, definitivno bih ga odgovorio od toga. Thomas je u formi, nikad se nije povrijedio i ima nevjerovatno jak karakter. Nevjerovatno je važan za cijelu ekipu. Siguran sam da će Thomas igrati u još mnogo utakmica za nas" , otkrio je Kahn, prenosi Sport Bild.

Muller ima ugovor do ljeta 2024. godine, ali već sada razmišlja o odlasku na kraju sezone, posebno jer je dobio primamljive bogate ponude iz MLS-a i Saudijske Arabije.

Bayern danas u 15:30 sati dočekuje Schalke u 32. kolu Bundeslige i nema pravo na kiks jer ima samo jedan bod više od velikog rivala Borussije Dortmund.