Thomas Tuchel se oglasio nakon što je Neymar udario navijača

Neymar je i dalje glavna tema u Francuskoj nakon što je poslije finala Kupa Francuske udario jednog navijača.

PSG je poražen u finalnoj utakmici nakon penala iako su imali prednost od 2:0 već na samom otvaranju utakmice. Ipak, Rennes je došao do poravnanja, te je na penale savladao PSG i osvojio trofej.

No, prava drama odvijala se kada su se uručivale medalje igračima PSG-a. Jedan od navijača počeo je dobacivati nešto Neymaru, a Brazilac je potpuno izgubio živce te je udario šakom ovog navijača.

Francuska javnost ostala je u šoku zbog ovog poteza najskupljeg igrača svijeta, te su žestoko osudili njegovo ponašanja. Nakon svega oglasio se i trener PSG-a Thomas Tuchel koji je osudio ponašanje svog fudbalera.

"Nije lako ići uz te stepenice nakon poraza u finalnoj utakmici. To je za mene bilo jako teško i vjerujem za cijeli tim, ali to jednostavno morate prihvatiti. Ako izgubite morate pokazati poštovanje. Ne smijete ulaziti u sukob s navijačima, to je van svake pameti", rekao je Tuchel.

Brazilac se izvinjavao nakon utakmice putem Instagrama jer je tvrdio da mu je žao što je to uradio, ali jasno je da ga očekuje kazna zbog sramotnog poteza.

"Je li mi žao? Da, ali i ja sam samo čovjek", napisao je Neymar.

Neymara očekuje žestoka kazna

Francuski mediji prenose da će Neymar sigurno biti žestoko kažnjen jer mu ne mogu tek tako preći preko ovog skandala. Prema svemu sudeći Neymar će čak propustiti nekoliko kola u narednoj sezoni.

Ugledni L'Equipe prenio je danas da će Neymar gotovo sigurno dobiti čak osam utakmica suspenzije što znači da je ova sezona za njega sigurno završena.

Navijač je provocirao Neymara i govorio mu da treba naučiti da igra fudbal, a Brazilac je odlučio da mu odgovori, te ga je na kraju udario rukom u glavu. Konačna kazna će biti poznata u narednih nekoliko dana.

Također, za Neymara će sezona početi nešto kasnije jer će prema svemu sudeći propustiti nekoliko uvodnih kola naredne sezone u prvenstvo, ali i Ligi prvaka gdje je nedavno dobio tri utakmice suspenzije zbog vrijeđanja sudija.