Tugovao zbog djevojke i želio otići iz Cityja, a sada ga niko u ligi ne može zaustaviti

.
Fantastični portugalski nogometaš Bernardo Silva igra u životnoj formi i uz Mohameda Salaha trenutno je najbolji nogometaš Premiershipa, iako nije sve bilo sjajno donedavno.

 

Portugalac je prošao kroz mnogo toga u prethodnim godinama. Nakon što je kažnjen zbog rasizma, iako se šalio s velikim prijateljem Benjaminom Mendyjem, Silva je upisivao prilično loše nastupe na Etihadu.

Ispao je iz prve postave Manchester Cityja, a tokom ljeta tražio je bilo kakav klub u kojem bi mogao igrati. Međutim, ostao je i postao najbolji nogometaš Cityja u odstustvu Kevina de Burynea.

Menadžer Pep Guardiola je u srijedu poručio kako smatra Bernarda Silvu najboljim igračem Premier lige u ovom trenutku, kada se forma uzme u obzir i to nije daleko od istine.

Objavu pogledajte OVDJE.

 

Međutim, Guardiola je otkrio i da je Bernardo Silva riješio svoje privatne probleme i da je to razlog zbog odličnih nastupa u posljednje vrijeme.

Naime, Portugalac je dugo patio zbog djevojke. Pandemija koronavirusa je ostavila veliki trag na njemu jer je proveo dugo vremena bez svoje djevojke Ines Tomaz. Zbog toga Silva je želio otići u Portugal.

Ipak, to se nije dogodilo. Guardiola je potvrdio da je Silva maksimalno fokusiran na teren danas i da je to razlog velikog napretka u igri ofanzivca Građana.

(Foto: Instagram)