Tuhel: Ovo izgleda kao veliki korak za nas

asdf

Golom Kristijana Pulišića u 90. minutu Čelzi je u nedjelju savldao Vest Hem. Menadžer "Plavaca" Tomas Tuhel (Thomas Tuchel) poslije meča je rekao da je njegov tim čekao i dočekao svoj momenat. Također, Tuhel je potvrdio i da će Antonio Ridiger (Rudinger) na kraju sezone napustiti Stamford Bridž.

Promašen penal

- Izgledalo je kao da smo zaglavljeni, rekao je Tuhel i dodao:

- I često protiv Vest Hema možete da se osjećate tako jer se oni brane sa mnogo igrača i izuzetno disciplinovano. Morali smo da čekamo svoj momenat. Imali smo neke dobre ideje u veznom redu, ali Mejsonu se niko nije pridružio. Iako smo kontrolisali meč nismo imali mnogo prostora. A uz sve rezultate, nije bio ni momenat da se preuzme neki veliki rizik. Crveni karton koji su oni dobili je možda otvorio malo više prostora za nas, rekao je za "Sky sports" Tuhel,

Žoržinjo (Jorge Luiz Frello Filho) je malo prije pobjedonosnog gola promašio penal, odnosno šutirao je izuzetno loše, ali Tuhel nema neke velike prigovore na to.

- Do sad je za nas bilo sasvim dobro da on izvodi penale. Takve stvari se dešavaju, srećom to nije uobičajena stvar. Jasno je da je razočaran, ali je na kraju zadovoljan konačnim ishodom, rekao je Tuhel i dodao da je veoma sretan zbog Pulišića i njegovog gola.

Što se tiče borbe za mjesto u Ligi šampiona i konačan plasman u Premijer ligi, Tuhel je zadovoljan osvajanjem nova tri boda:

- Ovo izgleda kao veliki korak za nas. Neke utakmice smo praktično imali dobijene, a ova pobjeda nam je bila potreba i zadovoljan sam. Zaslužili smo i malo sreće nakon svega što smo uradili na ovom meču. Čeka nas sada veliki meč u Mančesteru, a ovakva pobjeda svima podiže samopouzdanje, konstatuje menadžer Čelzija.

Vrhunski defanzivac

Tuhel je prokomentarisao i špekulacije koje su se pojavile prethodnih dana da Antonio Ridiger želi da napusti klub. 

- Situacija je takva da on želi da napusti klub, razgovarali smo i obavijestio me je o tome. Klub i ja smo dali sve što je bilo moguće, ali ne možemo više da se borimo s obzirom na sve okolnosti. Bez sankcija bismo barem bili u mogućnosti da se borimo, ali sada su nam ruke vezane. Nisam sretan zbog toga, ali to je njegova odluka. On je jedan od ključnih igrača za nas i tako će biti sve dok je ovdje. Razočaravajuće je što ćemo ostati bez njega, nedostajat će nam. On u svlačionicu unosi hrabrost. On je neko koga se rivali plaše, neko ko može da odigra 50, 55 utakmica na vrhunskom nivou, vrhunski defanzivac. Jednostavno, morat ćemo da nađemo rješenje, zaključio je Tuhel.

Navodno, Ridinger ide u Real Madrid, prenosi SK.

FOTO: ARHIVA