Turbulentan dan u Milanellu: I Begović je bio umiješan u žestoku raspravu!

begovic
Milan će u petak protiv Juventusa igrati revanš susret polufinala Kupa Italije, a uoči utakmice sezone za Rassonere došlo je do žestoke rasprave na relaciji klub - igrači.

Delegacija koju su činili kapiten Alessio Romagnoli, Zlatan Ibrahimović, Giacomo Bonaventrua i naš Asmir Begović su imali žestok verbalni sukob sa izvršnim direktorom Ivanom Gazidisom.

Iako je u klubu svega nekoliko mjeseci Begović je kao jedan od najistaknutijih članova u svlačionici predstavljao igračku delegaciju, a na tokom razgovora se pričalo o više tema.

Tokom diskusije najdirektniji je bio Ibrahimović koji je otvoreno prigovorio Gazidisu da je zakasnio sa svojim pojavljanjem i to 48 sati pred utakmicu sezone.

Riječ su nakon toga preuzeli Romagnoli, Begović i Bonaventura koji su bili nezadovoljni načinom na koji se klupsko rukovodstvo ponašalo u posljednje vrijeme, posebno se to odnosi na Gazidisa koji je prekršio vlastito obećanje o češćem pojavljivanju u Milanellu.

Pričalo se i smanjenju plata za 50 % u mjesecu aprilu, dok dogovora za preostale mjesece produžene još uvijek nema. Gazidis je ujedno od igrača zatražio i maksimalan napor od igrača pred sutrašnji duel.

Inače, Begović će sigurno do augusta biti član Milana, a nepoznato je da li će to biti slučaj i u sljedećoj sezoni. Isto se odnosi i na Ibrahimovića kojem ističe ugovor s Rossonerima i njegov ostanak je daleko od sigurnog.