Turski mediji bruje o Pjaniću: Bešiktaš sada ima ekipu iz snova

.

Nakon što je bh. fudbalski reprezentativac Miralem Pjanić prešao u redove aktuelnog turskog prvaka Bešiktaša, mediji u toj zemlji ne prestaju pisati o “transferu godine” u Turskoj, javlja Anadolu Agency (AA).

Turski list "Sabah" piše da prelazak Pjanića u Bešiktaš izgleda poput filma, jer je bh. veznjak stigao u klub u posljednjim minutama prijelaznog roka. Ovaj list detaljno opisuje kako je došlo do saradnje turskog velikana i Pjanića. Iako su bili ograničeni s vremenom, na kraju su Pjanića uspjeli registrovati i za Ligu prvaka.

Bešiktaš u Ligi prvaka igra u grupi C u kojoj su još i Sporting iz Lisabona, Borusija iz Dortmunda i Ajaks iz Amsterdama. Prvi meč Lige prvaka Bešiktaš će 15. septembra igrati u Istanbulu protiv Borusije.

Sportski portal "Fanatik" donosi opsežan tekst o bh. veznjaku za kojeg su kazali da je “novi Zidane” te se navodi da se radi o odličnom fudbaleru koji je ranije igrao za evropske velikane Lyon, Romu, Juventus i Barcelonu. Dodaju da je Pjanić od prvih fudbalskih koraka pokazivao da se radi o “wonderkidu”.

List "Hurriyet" piše da je Pjanić dokazana fudbalska zvijezda te da je on drugi po redu igrač koji je postigao najviše golova iz slobodnog udarca u posljednjih 10 sezona u Evropi, a ispred njega je po toj statistici samo Lionel Messi. Turski list još navodi da je zbog posebne tehnike izvođenja slobodnih udaraca i efikasnosti dobio nadimak “umjetnik”.