Tyson je augustu bio u invalidskim kolicima, a danas oduševljava impresivnim treningom

borilačke vještine
Samo nekoliko sedmica nakon što je uslikan u invalidskim kolicima, bokserska legenda Mike Tyson objavio je žestoku snimku iz ringa gdje je pokazao impresivnu brzinu i snagu.

 

Tyson, koji je službeno penzionisan od 2005. godine, objavio je danas video na Instagramu kako trenira sa svojim trenerom Rafaelom Cordeirom.

Bivši svjetski prvak u teškoj kategoriji izgledao je u dobroj formi dok je udarao, saginjao se i preplitao tokom treninga.

Posljednjih mjeseci ovaj 56-godišnjak je imao zdravstvenih problema, a u augustu su ga uslikali u invalidskim kolicima na aerodromu u Miamiju.

Tyson je objasnio da pati od išijasa, medicinskog stanja povezanog s donjim dijelom leđa za koje se kaže da je njegov stari problem.

Prethodno je otkrio da su ga bolovi u leđima natjerali da prestane s boksom, a ozbiljno pogoršanje 2020. godine ostavilo ga je u suzama i prikovanog za krevet dvije sedmice.

U novije vrijeme, Iron Mike je morbidno govorio o tome kako očekuje da će njegova smrt doći uskoro dok je razgovarao s terapeutom za traume i ovisnost.