U Barceloni bijesni zbog povrede jednog od ključnih igrača: Zašto je morao igrati?

.
Talentovani španski fudbaler i mlada zvijezda Barcelone, Gavi, potrgao je križne ligamente koljena u sinoćnjoj pobjedi Crvene furije protiv Gruzije

 

Crvena furija je sinoć na svom terenu savladala Gruziju rezultatom 3:1 u posljednjoj utakmici desetog kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, koje se naredne godine igra u Njemačkoj, a u 26. minuti, Gavi je zbog povrede morao da izađe iz igre.

Zbog teške povrede, Gavi je završio u suzama, budući da je plakao u svlačionici i prije i poslije testova koje su mu doktori radili, a kako piše Fabrizio Romano, u Barceloni su bili bijesni zbog povrede svoje talentovane zvijezde.

U Barceloni su bijesni jer ne razumiju zašto je Gavi morao igrati tu utakmicu, piše Romano.

Podsjetimo, Španiji je bila potrebna pobjeda protiv Gruzije da osigura prvo mjesto na tabeli grupe A ispred Škotske, koja je odigrala neriješeno protiv Norveške na domaćem terenu, pa je na taj način ostala bez šansi za prvu poziciju. 

Zbog imperativa pobjede, selektor Crvene furije, Luis de la Fuente, koristio je najbolje igrače koje je imao na raspolaganju kako bi došao do pobjede nad Gruzijom, ali to je reprezentaciju, kao i Barcelonu, koštalo gubitka jednog od ključnih igrača.

Također, vrijedi spomenuti kako je Gavi 27 puta igrao za reprezentaciju Španije, a za Crvenu furiju ima pet postignutih pogodaka.

Budući da je doživio tešku povredu, Gavi će pauzirati najmanje od šest do osam mjeseci, što znači da vjerovatno neće igrati na Evropskom prvenstvu sljedeće godine, ni na Olimpijskim igrama. 

Foto: Screenshot/Twitter