U Barceloni ogorčeni: Sudija prekršio pravilo dok je gledao VAR

.
Fudbaleri Barcelone sinoć su na svom terenu pobijedili Espanyol sa 1:0 u meču 35. kola španske La Lige.

 

Barcelona je ovom pobjedom zadržala korak za Real Madridom, dok je Espanyol nakon 27 godina ispao u niži rang. No, ni ova utakmica nije mogla bez skandala, barem tako tvrde u taboru katalonskog kluba.

 

Naime, na samom početku drugog poluvremena Barcelona je ostala s igračem manje jer je direktan crveni karton dobio Ansu Fati. Ovaj tinejdžer je u igru ušao u 46. minuti i na terenu je proveo svega četiri minute.

 

Fati je faulirao Calera i sudija Jose Luis Munuera Montero mu je pokazao žuti karton, no onda je dobio instrukcije da pogleda snimak što je i uradio. Sudija je nakon toga promijenio mišljenje i Fatiju je dao crveni karton.

 

Međutim, u Barceloni su bijesni zbog ponašanja Montera. Naime, oni su objavili da je glavni sudija samo pogledao fotografiju na VAR ekranu, te da se odmah okrenuo i Fatiju dao crveni karton.

 

Iz Barce su poručili da je sudija prekršio naglašeno pravilo koje glasi da on prilikom upotrebe VAR-a mora pogledati snimak cijele situacije, a ne samo fotografiju i na osnovu nje donijeti odluku.

 

U Barceloni tvrde da zbog toga sudija nije vidio da je Fati prvo došao do lopte, a zatim da je faulirao Calera.