U Bayernu napeta atmosfera, trener i Salihamidžić imaju različite stavove o transferima

Bayern
Bayern ove sezone ne igra ni približno dobro kao prošle kada je gazio sve pred sobom, a Bild u današnjem izdanju donosi priču o treneru Hansiju Flicku i sportskom direktoru Hasanu Salihamidžiću koji navodno imaju različite poglede po pitanju daljnje izgradnje tima.

 

U prvom redu to se odnosi na transfere jer je trener Bavaraca mišljenja da su ekipi potrebni neki novi igrači i "svježa" krv, dok Salihamidžić insistira na drugačijoj strategiji koja uključuje mjere štednje.

Čelnici Bayerna Karl-Heinz Rummenigge (65) i Oliver Kahn (51) podržavaju strategiju sportskog direktora Hasana Salihamidžića, koji je već u januaru i martu 2020. godine razgovarao s Flickom zbog različitih gledišta oko transfer politike.

Kako piše Bild, politika štednje ponovo bi mogla pokrenuti tenzije među njima dvojicom, pogotovo što je već poznato da će David Alaba napustiti klub kao slobodan igrač, a njegovim putem mogao bi i Jerome Boateng.

Bayern će narednog ljeta novac utrošiti na dovođenje stopera, a to bi trebao biti Leipzigov Dayot Upamecano. Mimo toga, bavarski gigant navodno planira realizovati samo transfere igrača koji bi došli kao besplatni ili u maksimalnom iznosu od 10 do 15 miliona eura.

U suprotnom, najavljeno je da će više koristiti mlade igrače iz svog omladinskog pogona.