U decembru prvi "Forum sporta" u BiH

Prvi "Forum sporta" u BiH koji će na jednom mjestu okupiti sportske stručnjake bit će održan 08.12.2018 godine u hotelu Sarajevo.

"Ovaj događaj namijenjen je osobama koje rade u sportskim klubovima i organizacijama, školama sportova, organizatorima sportskih događaja, studentima i svima koji su na neki način povezani sa sportom", kazao je Dino Šečić iz agencije Hardino koja je organizator događaja.

Predavači na prvom Forumu sporta bit će Tomislav Cvitanušić, bh. ironman, maratonac, triatlonac i alpinista, te jedan od organizatora Sarajevskog polumaratona, zatim Samir Avdić, bivši košarkaš i kapiten reprezentacije BiH, jedan od pokretača akcije "Jesi li za basket" za obnovu košarkaških terena i organizator Pro Camp Sarajevo. 

Osim njih svoje predavanje imat će i Tarik Trbić, dugogodišnji PR FK Sarajevo, inače diplomirani pravnik, koji je svoje iskustvo u oblastima komunikacije i marketinga sticao kroz brojne organizacije, a trenutno je angažovan kao saradnik Švicarske ambasade u BiH, te Emir Muhamedagić, koji u struci odnosa sa javnošću djeluje od 2011. godine, a trenutno radi u Agenciji Bejtovic Communications gdje je između ostalog sarađivao sa Asmirom Begovićem, Sportskim igrama mladih, KK Bosna Royal, Giro di Sarajevo, dok je pet godina vodio PR kampanje za Sarajevski polumaraton. Najznačajniju ulogu imao je u FK Željezničar gdje je od 2012. do 2017. radio kao PR manager i glasnogovornik..

Također, na ovom događaju predstavit će se i dvije nove platforme koje imaju za cilj unaprijeđenje poslovanja sportskih klubova i organizacija, software "Sophico" koji olakšava komunikaciju članova klubova sa roditeljima, zakazivanje treninga, izvještanje sa utakmica i turnira, te brojne druge olakšice u administrativnim procedurama, te platforma "Sve za sport" koja je prva sveobuhvatna baza sportova u BiH na kojoj svoje mjesto mogu pronaći klubovi, škole sporta, sportski objekti, prodavnice sportske opreme, radnici i treneri u sportu, te članovi sportskih kolektiva.

"Forum sporta je jedinstvena prilika da se na jednom mjestu čuju priče ljudi koji iza sebe imaju uspješno iskustvo u određenom sportu i sportskim oblastima. To je također šansa da se osobe koje rade u sportu povežu i razmijene svoja iskustva i mišljenja", dodao je Šečić.

Pozivamo vas da prisustvujete prvom ovakvom događaju u BiH, a sve dodatne informacije, kao i način prijave možete pronaći na zvaničnoj stranici.