U federalnom prvoligašu razmišljaju o istupanju u Kantonalnu ligu

Neizvjesna je situacija u NK Jedinstvo Bihać. Špekulisalo se da je i upitan nastavak sezone u Prvoj ligi FBiH, oko spornih dugovanja.

Cijelu situaciju nakon vandrednog sastanka za Sportske.ba objasnio je predsjednik kluba gospodin Ismet Hadžimuratović, koji je naglasio kako trenutna Uprava ne želi sudjelovati u nečem čemu nisu svjedočili.

Čekamo odgovor gospodina Mujadžića. Ukoliko povrati novac, ukoliko ne, mi smo na vandrednoj skupštini stavili svoje funkcije na razmatranje. Ne želimo sudjelovati u stvarima kojima nismo svjedočili. Ne osporavamo dugovanja, ali zna se kako se naplaćuju. Ne želimo potpisati vansudsku nagodbu, a to je njegov uslov. Ova Uprava nije bila u tom periodu. Jedinstvo je bilo prije nas, za vrijeme nas, bit će i nakon nas. To nije privatni klub, to je Udruženje građana. Gradonačelnik će ako treba imenovati novu Upravu, ko će to biti mi ne znamo”, rekao je Hadžimuratović za Sportske.ba i dodao:

Treći smo sada, napravili smo respektabilnu ekipu. Mislim da to sve govori. Nažalost odgodili smo prozivku. Doveli smo pojačanja. Tako da nemamo vremena više čekati. Tu su i navijači koji imaju incijativu da se krene iz Kantonalne lige i promijeni ime kluba. Vidjet ćemo šta će biti, ali mislim da 90% Jedinstvo nastavlja takmičenje u Prvoj ligi FBiH.”